Konijnenburg Amstelveen

Barbecues


Wij bieden u een compleet assortiment bbq's.
Van briketten tot gas bbq's, u vindt ze allemaal bij ons.
Om het bbq-en nog smaakvoller te maken geven wij u alvast de volgende tips.
De deksel maakt het verschil

Weber briketten en gasbarbecues geven u elke keer wanneer dat u gaat barbecuen geweldige grillresultaten, omdat zij zo ontworpen zijn dat u de juiste controle over de barbecuetemperatuur en kookmethode behoudt. Hier verklaren we het geheim van dit geweldige barbecuen. Denk eraan, ongeacht of u aan het koken bent volgens de directe of indirecte methode, barbecue altijd met de deksel dicht.

 

 

Directe grillmethode
De directe grillmethode is perfect geschikt voor kleinere stukken vlees die niet langer dan 15-20 minuten bereiding nodig hebben, zoals biefstukken, gamba’s, hamburgers en kippenborst.

 

Zo werkt het met briketten...
Steek de brikettenstarter aan totdat de briketten goed gloeien en er zich een dun laagje grijze as op gevormd heeft. Verdeel de briketten na ca. 30 minuten gelijkmatig over het onderrooster van de barbecue. Het verdelen zorgt voor gelijkmatige warmte onder het hele bovenrooster en alle etenswaren kunnen direct boven de gloeiende kolen bereid worden. De meeste mensen gebruiken deze techniek bij een open barbecue, maar in de gesloten Weber barbecue wordt het resultaat veel beter. Als u de barbecue sluit met de deksel, blijven de dampen bij het eten dat hierdoor malser, sappiger en lekkerder wordt.

 ... en zo werkt het met gas
Om te grillen volgens de directe methode op een gasbarbecue, verwarmt u de barbecue voor met alle branders op de hoogste stand. Leg het eten op het kookrooster, pas dan de temperatuur van alle branders aan volgens het recept. Sluit de deksel van de barbecue en til deze alleen op om het eten om te draaien of te controleren of het gaar is aan het eind van de geadviseerde kooktijd.

 

 

Indirecte grillmethode
De principes van de indirecte grillmethode werden in de jaren 50 ontwikkeld door Weber-Stephen. De methode verraste menigeen, omdat de barbecue nu ook gebruikt kon worden voor kalkoen, lamsbout en grote stukken rundvlees, die meer dan 20 minuten gebraden dienen te worden.

 

Zo werkt het met briketten...
De meest gebruikte indirecte grillmethode voor een brikettenbarbecue werkt als volgt: als de briketten goed gloeien, verdeelt u deze gelijkmatig over beide zijden van het onderrooster. In het midden van het rooster komen geen briketten te liggen. Hier plaatst u een druipbakje om de sappen uit het vlees, dat direct boven het bakje op het bovenrooster gelegd wordt, op te vangen. Bij een 57 cm barbecue kunt u 1 groot en 1 klein druipbakje gebruiken, bij een 67 cm barbecue 2 grote druipbakjes, om het volledige oppervlak te benutten. Vergeet niet het deksel meteen weer op de barbecue te plaatsen. Het geniale van de Weber barbecue is nu juist dat hij, behalve als barbecue, ook als heteluchtoven gebruikt kan worden. Dat is het echte Weber-effect.

... en zo werkt het met gas
Om te grillen volgens de indirecte methode op een gasbarbecue, verwarmt u de barbecue voor door alle branders op de hoogste stand te zetten. Pas dan de temperatuur aan van de branders, aan weerszijden van uw gerecht, volgens het recept en draai de brander(s) direct onder het eten uit. Voor langere kooktijden, voeg water toe aan het lekbakje pan om druppels bij de branders weg te houden.

 

 

 

Nieuwsbrief
U bent hier: Home Afdelingen Barbecues

Adres:

  • Tuincentrum Konijnenburg Amstelveen
  • Handweg 99
  • 1185 TV  AMSTELVEEN

Contactgegevens:

Openingstijden:


  • Ma. t/m vrij.    09:00 - 18:00
  • Zaterdag         09:00 - 17:00
  • Zondag           12:00 - 17:00